Helios Griekse Catering

Go to content

Main menu

Welkom op de internetsite van Helios Griekse Catering


DE KEUKEN DER GODEN
De oude Grieken waren het die als eersten in Europa min of meer geciviliseerde gerechten op tafel zetten, zo verhaalt ook de odyssee, het Griekse epos over de omzwervingen van Odysseus uit 700 voor Christus, nauwgezet over eet- en drankfestijnen met talloze gangen, gebakken broden, zoete taartjes en geroosterde vlees- en visgerechten. Tonijn, zeebaars, garnalen en zee-egels waren toen al dure lekkernijen uit zee, oesters vormden maagvulling voor de gewone man.

De Grieken kookten simpel, met een spaarzame toevoeging van hun belangrijkste smaakmakers; honing, vissaus en azijn. Rond de derde eeuw voor Christus maakte het opkomende Romeinse rijk kennis met de Griekse keuken. Griekse koks (zoals wij nu in Nederland) brachten de Romeinse elite een Nouvelle Cuisine. Die ontwikkelde zich onder invloed van de verwende oude Griekse en Romeinse Nouveau Riche tot een uitbundige maar volgens de huidige culinaire maatstaven nog altijd combi van grove en fijne kookstijlen.Kenmerkend is het gebruik van talloze, elkaar contrasterende smaakmakers en kruiden (honing, azijn, vissaus, droge en zoete wijn, lavas, komijn, koreander, oregano, etc. En hierdoor komt nog steeds het gewenste smaakevenwicht. Door het ruime gebruik van verse kruiden en groenten spreiden de Grieken hun rijkdom tentoon.


Rare gasten die Oude Grieken maar ze wisten en weten nog steeds wat gezond en smakelijk is.

DUS DAAROM MOET U BIJ HELIOS GRIEKSE CATERING ZIJN




 
Back to content | Back to main menu